sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Marrakuu ja lunta sataa....

Niin se marraskuukin tuli ja eilen alkoi satamaan lunta tosi paljon. Todella kaunis on luonto nyt. Mieli virkistyi heti kummasti, kun oli valoisaa. Tänään sai ensikerran kolailla luntakin pihalta. Oikein oli kivaa puuhaa, eikä tympäissyt yhtään =0). Ensilumen ihmeellinen vaikutus!

Työhommat tökkii tosi paljon tällä hetkellä. Ei haluaisi millään lähteä töihin, mutta kun ei ole muutakaan vaihtoehtoa. Olen kyllä haeskellut töitä, mutta ei vielä ainakaan ole tärpännyt ... toivon enemmän kuin koskaan, että jossain vaiheessa löytyy jotain muuta työtä minulle.

Jotain on saatu valmiiksi asti käsityörintamalla. Tässä on elämäni ensimäinen pellavaliina, jonka olen itse omilla pikku kätösilläni kutonut. Tätä kun aamulla silitin, niin tuli ruisleivän tuoksu mieleeni.
Olen tehnyt lisää näitä paperinaru tähtiäkin. Kokeilin yhden vähän pakummasta narusta ja laitoin siihen helmiä. Mutta kyllä minusta nuo ohuemmasta narusta tehdyt ovat huomattavasti kauniimpia.
Tässä on langan lopuista virkattu kuvio. Tämän ajattelin laittaa tyynyyn tai peittoon, jonka teen kehtoon aikanani. Lankaa ei ollut enepää, että oisin saanut toisen kuvion aikaiseksi. Mutta kyllä tästäkin jotain jossain vaiheessa kehittelen.

Ostin kaupasta yhden virkkauslehden, kun halusin tehdä/kokeilla virkattua kelloa, jonka olen nähnyt Annelin blogissa. Olen vain virkannut niin mahdottoman vähän, että en ole ollenkaan varma, että saan siitä siistin. Ja vielä kun en ole harrastanut mitään tärkkäyshommia, niin toivoisinkin , että joku kertoisi minulle siihen vinkkejä...

Mallista virkkaaminen on loppupeleissä aika haastavaa, kun ei ole ennen tehnyt tälläisiä hommia. Monen monta kertaa sai purkaa ennen kuin onnistui ja varmaan vieläkin löytyy virheitä ...mutta harjoitus tekee kai tässäkin mestarin. Ainakin toivon niin...

Tälläinen liina siitä tuli. Tämä on nyt vain silitettynä. Nyt pitäisi sitten se tärkkäys tehdä....mutta auttaisiko joku tässä asiassa...

Olen myös päällystänyt keittiön tuoleja. Tässä on uusi kangas, kellertävä. Sopii hyvin näihin koivutuoleihin.

Entiset olikin jo tosi likaisia....oli jo aika vaihtaa. Entiset oli vihreän sävyisiä.

Jaahas, nyt pitäisi jostain saada taas virtaa, että jaksaisi tehdä keskiviikoksi vanhuksille luennot. Menen pitämään yhdelle opistolle vanhuksille luentoa arkipäivän ensiavusta ja niistä selviytymisistä. Todella mielenkiintoista hommaa. Ja ennenkaikkea pääsen pois omasta työstäni. Kaikki tälläiset päivät ovat nyt tosi tervetulleita.

Pihalle ajattelin myös vielä tälle illalle ehtiä, jos yrittäisi saada vaikka toisen koiruliineistä mukaan pikku lenkille....

7 kommenttia:

Irma kirjoitti...

tervehdys! Kiitos vierailusta!
Täällä ei ole lunta kuin aavistus ja siellä jo kolataan!
Oletpa ollut ahkerana! Katselin noita aikaisempia postauksiakin, oli kaunis villatakki ja valoryijystä tuli upea!!
Tärkkäämisestä en tiedä mitään kun en itse ole noita virkattuja liinoja tärkännyt, ainoastaan pingottanut.
Kauniin pellavaliinankin olit kutonut! Kutominen olisikin minulle uutta, en ole kutonut eläissäni kuin yhden maton ja poppanaliinan...
Jaksamisia töihin!

Anneli kirjoitti...

Hei !
Ei ollut sähköpostia tullut, joten vastaan tässä.
Minä kovetan tapettiliimalla, en vaan tiedä millaisissa astioissa sitä myydään.Meillä oli tapetoinnista jäänyttä ( ei siis liisteriä) Mutta voit myös käyttää esim. erikeeper liimaa. Laimenna sitä puolella vettä.
Kastele liina kokonaan liimassa, puristele liiat pois.
Levitä tasaiselle alustalle. Minä laitan isolle leikkuulaudalle ja muovi väliin.Lattialämmitys on hyvä juttu, kun on yön kuivunut voi alkaa askartelemaan kelloa. Joskus joudun tekemään liimakäsittekyn kahteen kertaan, kun ei ole tarpeeksi jäykkää.
Ihanan pellavaliinan olet kutonut.

Kysele vaan uudelleen jos jotain jäi epäselväksi :)

Sulotar kirjoitti...

Kiitos Anneli.
Minäpäs kokeilen. Eikö sitä sitten tarvi mitenkään nuppineuloin singutella???? Ajattelin että se pitää jotenki saada tiukkaan muotoon?
Mihinkähän osoitteeseen minä olen sitä sähköpostia sinulle laittanut =0)...tainnut mennä ihan jollekkin muulle...noh, katotaan ken vastaa jos vastaa. Ja mistähän minä muka olen sun sp-osoitteenkin napannut...heh heh...no tekevälle voi sattua kaikkea hassua.

Teija kirjoitti...

Hienon pellavaliinan olet saanut aikaiseksi. Muutenkin olet ollut kovin ahkerana.

sirkkis kirjoitti...

Kiitos käynnistä sivuillani ja heti tulin katsomaan kuka olet ja millaisia juttuja teet. Kaunis liina pöydällä ja kaikenlaista muutakin taidokasta

Anneli kirjoitti...

Ei todellakaan tartte mitenkään neuloilla pingottaa. Kun on ihan läpimärkä ja tasaisella alustalla :)

Maarit kirjoitti...

Valoryijy on ihana! Mie tärkkäsin joskus pikkuliinoja perunajauhoilla. Seoksen tein ihan arviolta ja muistaakseni silitin pyyhkeitten välissä. Ohuet onnistui hyvin, roikotin niitä ikkunassa. Vähän paksumpaan nyppyiseen jäi valkoista.