sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Harmituksia ja onnistumisia....

Tässä viikolla sattui aika kummallinen juttu. Olin töistä lähteissäni laittanut eväspullon maitoa käsilaukkuuni ja jostain syystä siinä ei sitten sattunutkaan olleen korkki täysin kiinni....niin ja ei siinä vielä kaikki. Olin sen unohtanut vielä yöksi sinne laukkuuni. Voitte vain arvata, mikä ylläri oli seuraavana aamuna odottamassa.....sellainen ihanainen happaman maidon tuoksu valtasi hajuaistini, kun availin laukkuani laittaakseni sinne päivän eväät....niinpä niin.... yök!

No arvatkaapas miksi seuraavassa kuvassa oleva sukan teelmys makaa sitten saunanlauteilla...

...no juuri siksi, koska se oli ollut ottamassa niitä valkuaiskylpyjä siellä laukun pohjalla.... eli se joutui vesikylpyyn....ja voitte vain kuvitella miltä haisee tuollainen villalanka kerä, kun se siellä maitomössössä muhii vuorokauden....
Mutta onneksi on loistavan tuoksuisia pyykkipulvereita. Hieman kyllä jännäsin, että miksi tuo lankakerä menee, kun sitä joutuu siellä ämpärissä puristeleen...vanuuko, venyykö, meneekö solmuun vai mitä tapahtuu....
No ei siinä sitten kuitenkaan käynyt kuinkaan. Teelmys pääsi lepäämään ja kuivumaan saunanlauteille.

Nyt on kuitenkin sitten saatu sukat valmiiksi. Tämä langan ostin Oulun käsityömessuilta. Lanka oli todella ohutta. Neuloin nuo 2 puikolla. Näihin väreihin vain en kovin innostunut, ovat mielestäni liian riemun kirjavat. Yösukiksi joutuvat nämä, peiton alla piilossa menevät.


Sitten tämä toinen operaatio...operaatio kello. Nyt näitä liinoja on kaksi kappaletta valmiina.
En saanut silittämällä näistä hyviä ja sileitä. Sekoitin vähän liimaa veteen ja sivelin ne tyroksin päälle neuloilla kuivumaan.


Nyt pitää sitten laittaa ensi viikolla tilaus menemään ja tilata niihin ne kellon koneistot ja viisarit. Samalla voisi tilata useamman, niin saa isänikin niitä, kun askartelee puusta kelloja. Ja kuka ties jos näistä tulee kivoja, niin voihan näitä tehdä vaikka useamman. Vaikka jokaiselle lapselle lahjaksi. Ja jos aikaa riittää, niin miksei tänä vuonna vaikka joululahjoiksikin....on vain niin vähän tuota aikaa ja suunnitelmia ois vaikka ja kuinka paljon. Taitavat jäädä vielä suunnittelu ja ajattelu tasolle.

Työpaikka hakuja on myös tehtävä tässä viikolla taas lisää. Ja keskiviikkona suuntaan auton keulan kohti taas Savonlinnaan ja sieltä sitten perjantaina taas kohti Tamperetta. Lauantaina pääsen taas käsityömessuille....ja sehän mulle kyllä käy vallan mainiosti. Vielä kun saan isännän mukaan Tamperelle, niin mikäs meidän siellä on kahdestaan viettää viikonloppu. =0)

5 kommenttia:

Irma kirjoitti...

No kylläpä on sattunut harmituksia! Voin hyvin kuvitella sen hajun, onneksi käsityösi puhdistui ja ihan hauskat sukat tuli.
Odotan mielenkiinnolla noiden kellojen valmistumista, liinat on kauniita!
Minä odotan kovasti ensi viikonlopun messuja ja lauantaina mennään sinne kaverin kanssa humputtelemaan ;)
Mukavaa viikon jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Jos sinua kiinnostaa, niin Huutonetissä on Wanhan SINGER-ompelkoneen (SINGER 15K26 - tyyppi) suomenkielinen käyttöohje vuodelta 1915 , katso kohde numero 156665783

Anneli kirjoitti...

Nätit noista "maito " sukista tuli.
Kiva nähdä kellosi valmiina :)

Eija kirjoitti...

Sukat ovat ihan pirteät, vaikka maitokylvyn saivatkin. ;D Odotan innolla minkälainen ihastus kellostasi tulee, pitääköhän opetella virkkaamaan. Koneistoja minulla onkin. Tervetuloa Tampereelle messuilemaan, minä käyn messuilla perjantaina, siellä pääsee silloin edes vähän liikkumaan...

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti...

Kaunis liina, siitä tulee varmasti upea kello:)