perjantai 8. huhtikuuta 2011

Huhtikuussa humahtaa...

...sanotaan sananlaskussa ja se pitää kyllä paikkaansa. Sillä vauhdilla on lumet alkaneet sulata. Pihan on ihan rapanen ja teranssit on sulanneet lumesta. Viikonlopulla on tarkoitus alkaa tyhentämään kesäsauna sinne kertyneestä tavarasta ja alkaa pikku hiljaa sitä lämmittelemään. Pääsee kunnon saunaan pitkästä aikaa.

Tämä viikko meni töissä ihan mahdottoman nopeasti. Osittain varmaan johtuu siitä, että aurinko paistaa lähes päivittäin ja antaa pirteyttä päiviin. Ja osa vaikutus voi myös tulla siitä, että tiedän talviloman alkavan ensi viikon jälkeen. Ihanaa, kaksi viikkoa lomaa. Lähden silloin pariksi vuorokaudeksi Leville kaverin kanssa rentoutumaan. Tiedä mitä virtaa sieltä saa .

Käsitöitä en ole paljoa tehnytkään. Jotain olen puuhastellut virkkauksien kanssa, mutta ne ovat vielä keskeneräisiä, joten niistä tuonenpana. Mutta siemeniä olen saanut jo kylvettyä, kun sen mullakin sain hankittua :o)
Nyt on purkissa itämässä pari eri lajia paprikaa sekä kasvihuonekurkkuja. Kukan siemet vielä odottavat kylvöä, koska en vielä niitä arvannut laitta, että ei kasva kamalaksi rimpuloiksi. Kuitenkaan tällä leveysasteella tuonne ulos niitä ei voi laittaa ennen juhannusta. Paprikoita en ole koskaan ennen kokeillutkaan kasvattaa. Saas nähdä mitä niistä tulee vai tuleeko vain kuihtuneita varsia...

Ja tietty pitihän se tuo rairuohokin jo kylvää...tiiä vaikka tipuset kävis jo sinne kohta munia tiputtelemassa. Minulle riittää tuo pieni kilpikonna purkki ja tyttärelle piti laittaa kahteen eri kippoon. Mahtaneekohan saada enemmän suklaamunia kuin minä?

Katselin kaupassa suklaa munien hintoja, on ne vain aika kalliita... nousseet hinnat aikalailla? Vai tuntuuko se vain siltä, en tiedä.

Niin ja ennätettiin me käydä lumilinnassakin ennen sen sulkemista. Ihan viimeisinä päivinä käytiin, mutta kuitenkin. Olihan siellä paljon näkemistä. Kauniita veistoksia ja patsaita.


Neiti pääsi halailemaan Arttua ja Terttuakin. Vähän jännitti, mutta viereen meni ;o)

Tähän seinään oli kaiverrettu Arttu ja Terttu...

Tässä on linnan ravintolasta kuva. Hauskan näköiset pöydät ...

Ja tässä on pääportti koko komeudessaan. Tänä vuonnahan aiheena linnassa oli sarjakuvat. Katsottavaa oli ihan kivasti. Väkeä ei ollut enää paljoa, kun niin myöhäsellä mentiin, mutta turisteja kuitenkin muutamia vielä oli liikkeellä.

Viikonlopuksi ei olekkaan kovin kummosia suunnitelmia. Pajun kissoja voisi hakea metsästä ja jotain normi juttuja puuhastella. Lenkkeily pitää myös aloittaa tänä viikonloppuna, sen olen päättänyt, muuten kohta ei pääse tuolista enää ylös :o)... laiskuus alkaa painaa niveliä.

Siitäkin taitaa tietää, että kevät on tullut, kun töissä alettiin puhumaan siitä, että kohta voisi alkaa pyörällä työssä käymään. Niin, ihan tosi , kyllä vain voisikin. Sehän on vain pukeutumis kysymys. Vaikka mulla työmatkaa onkin 21km suuntaan. Kesäisin kulen aina sen pyörällä, niin miksei sitä voisi nyttenkin jo alkaa. ... ken tietää mikä kaunis aamu istun tukevasti pyörän satulaan....

3 kommenttia:

sirimi kirjoitti...

Voi että! Sinulla jo kaikenlaista kasvamassa. Minulla ei vielä mitään. Ehkäpä saisin aikaiseksi laittaa jotakin siemeniä multaan, vaikka vain parsakaalta. Tykkään mahdottomasti parsakaalesta ja olen onnistunut jopa kasvattamaan sitä kasvimaallani. Taimet olen kasvattanut itse.

Anneli kirjoitti...

Voi kiitos Sinulle ihanasta kommentistasi blogissani ! Hymy tuli huulille, tuosta kässäope kommentista... muuten koululla saan sitäkin ammattia kokeilla, lähes viikottain :D

Onpas ihana paikka tuo lumilinna !

Eija kirjoitti...

Pyöräily on hauskaa hommaa, jos säät ovat suosiollisia. Minä tykkään pyöräillä ;D Kevät ja valoisa aika on ihanaa, kun näkee liikkua paremmin. Kaikki rottikiohjeetkin ovat vielä rempallaan... mutta en ole unohtanut niitä.. Mukavaa kevään odotusta sinulle.