perjantai 28. lokakuuta 2011

Viimeistä vapaa päivää...

... tässä vietän tuikkujen ja kynttilöiden loisteessa . Huomenna olisi sitten taas jo työpäivä.
Aamulla kun heräsin sytyttelin heti tuikut ja kynttilät palamaan. Istuin vain pirtissä ja nautin olostani. Tästä onnellisesta olotilastani. Kuinka en ole tätä tilaa ennen oivaltanut? Tai olenhan minä toki sen oivaltanut ennenkin, olen sen vain unohtanut muutamana viime vuonna. Mutta onneksi löysin sen olotilan nyt uudelleen. Ja sen olen luvannut itselleni, että tästä en nyt enää luovu. En minkään työn takia enkä minkään muunkaan vuoksi! Kukaan muu ei voi minusta huolehtia ellen itse huolehdi.

Olen jopa leiponut pitkään, pitkään aikaan. Ja sekin tuntui niin mukavalta hommalta. Vielä jokunen viikko en olisi voinut kuvitellakkaan, että jaksaisin alkaa jotain korvapuusteja väsäämään...ja pah.... mutta nyt. Se oli todella mukavaa. Tein korvapuusteja, sämpylöitä ja tälle vuodelle ensimäiset tortut, kylläkin en luumuhillolla vaan marjahilloilla...ja mistähän sekin johtui, että ne maistuivat todella hyvälle :o)

Vielä jäi pakkaseen pantavaakin. Kaikkia ei jaksettu syödä :o). No onneksi on nyt vain neljä työpäivää ja taas on vapaata, niin sittenhän sitä voi taas alkaa leipomaan jotain. Tässä suunnittelinkin, että jospas alkaisi käymään ammattikouluaikaisen reseptivihon läpi. Tekisi järjestyksessä kaikki ruoat ja leipomukset läpi...tulisi kyllä vähän vaihtelua tähän arkiseen rutiniin :o)
No se jää nähtäväksi miten siitä suoriudun ja saanko aikaiseksi moisen homman.

Viime yövuoroissa sain neulottua parit sukat valmiiksi. Tänään vain päättelin ne aamutuimaan.


Olen saanut aikaseksi tehtyä myös hegsakoneja jonkunverran. Hitaasti se etenee, mutta se onkin se ikuisuusprojekti :o)

Vilautan myös kuvan minun opiskeluhommistani, mielenkiintoista puuhaa... siitäkin olen innoissani ja mielelläni siellä kuljen kerran kuukaudessa vaikka matkaa on useampi sata kilometriä...

Parin viikon päästä menen käymään taas mutkan ...silloin saan jo jotain valmista kotia tuomiseksikin... :o) jee jee....

Tälläisen koneen hain eilen anopilta " lainaan"... tällä nyt pitäisi alkaa sitten tekemään ns. kotiläksyjä. Saa nähdä kuinka alkaa homma käyttämään.
Onhan noita muutama polkuompelukone jo kyllä ennestäänkin. Mutta aina yksi mahtuu joukkoon jos se on varsinkin erilainen kuin mitä ennestään jo on :o)

Mutta nyt pitää alkaa tekemään jotain kotihommiakin, muuten menee vapaa päivä ihan hukkaan :o)

7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tosi kiva että sulla on noin hyvä olotila :)
Ja olet lomasta nauttinut.... niin muutes minäkin nautin :)

Pitääpäs laittaa aivonystyrät työhön, jos vaikka tulee idea niihin tuikkukippoihin :D

sirimi kirjoitti...

Oletpa paljon touhunnut vapaalla.
Ihania leipomuksia, sukkia ja vaikka mitä muuta.
Kenkien tekoako olet opettelemassa kun näyttäisi olevan lesti kädessä tuossa kuvassa? Lapsuuskodissani oli suutarinkone, mutta missä lienee nykyisin. Isäni teki muutamat kengät, mutta nekään ei ole säilyneet, harmi kyllä.

Eija kirjoitti...

Syötävän näköisiä leipomuksia. ;D Mielenkiinnolla odotan mitä saat uudella koneellasi aikaiseksi. Minullakin on jossain lestit kun tein näpsässä joskus tossut.. Toinen jäi kyllä kesken... Ikkunaideasi on hieno, toivottavasti saat sen toteutettua.

Tuta kirjoitti...

Kovin ahkerana olet ollut, pöydällä on kasoittain makoisan näköisiä leipomuksia, nam. Myös kauniita sukkia olet ehtinyt neulomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo olotila kannattaa säilyttää..minulla on toiveena myös että säilyisi aina..joskus vain siitä saa pitää todella lujaa kiinni. Kaikkea ihanaa olet tehnyt ja rohkea päätös opiskella kaukana..minä ajoin aloittaa elokuussa, mutta sen hetkinen työ esti kaiken...harmittaa vieläkin. T.Mangomii

Riitta kirjoitti...

Mukava kun kyläilit blogissani :) Tulin vastavierailulle!
Alko tekee kovasti mieli noita torttuja, ihan tukli vesi kielelle.
Hieno tuo laina singeri!
Iloa viikkoosi ♥

Lienuska kirjoitti...

Ihanan tunnelmallisia kuvia sulla ;)!

Leipomukset näyttävät niin ihanan syötäviltä, että... tekis mieleni tulla maistiaisille.

Sun innottamanasi päätin kokeilla blogin tekemistä. Siinä on vasta aloitus, mutta toivottavasti saan siihen jossain vaiheessa lisää...