keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Ihana syksy...

Tässä pitää vain ihmetellä, että missä nämä viikot menee... ei tahdo perässä pysyä. Nyt on ollut onneksi tosi kivoja ilmoja. Ihanan raikkaita syysilmoja. Eilen vain satoi, mutta sekin kuuluu minusta syksyyn ja siitäkin voi nauttia. Tekee silloin sisähommia. Ja jos ei muuta, niin voi vaikka hyvällä omalla tunnolla laiskotella ne päivät :o)

Viime viikonloppuna kävimme vaeltelemassa. Reissu oli todella onnistunut. Ilma suosi ja retkieväät maistuivat todella hyvälle. Ja mikäpä se makkaranpaiston yli menisi metsäretkellä. Siihen kun vielä juopasee kuumat kaakaot / kaffeet, niin ei kait sen parempaa voi ollakkaan.

Tässä pari kuvaa sieltä meidän reissusta :Ruskasta vain ei ole enää kovinkaan paljon jäljellä... Lehdet ovat pudonneet kuivuuden takia suurimmaksi osaksi pois tai ovat muuttuneet ruskeiksi koppuroiksi.

Eilen sitten innostuin laittamaan talon teranssin jo syyskuntoon. Nyt jo haluttaisi laittaa tuohon korkeaan lyhtyyn valot, mutta taitaa olla vielä liian aikaista...jos nyt malttais vielä pari viikkoa. Eiköhän sitten ala illatkin olla jo niin pimeitä, että valot alkavat näyttämäänkin jo joltain. Nyt on vielä niin valoisat illat, ettei vielä oikein tunnelmaan pääse.

Hih, hih... ikkunasta pilkottaa styrox levy...siinä on venymässä neulepaidan osat. Mutta kun tuo levy pitää aina nostaa lattialta korkealle, ettei meidän pikku koiruliinit ala niitä nyppimään. Ne nuo nuppineulat kun niin kiinnostaa kovasti... :o)

Töissä ja varsinkin yövuorossa olen neulonut sukkia. Kaikki on vielä päättämättä.... minä kun sitä niin vierastan. ... mahtaako olla hyvä tekosyy, että saa aina aloittaa vain uuden työn?

Olen aikonut neuloa tuosta Kukkaketo langasta jokaisesta väristä sukkat. Minusta näissä on ihan huippusievät värit... tuo sininen lanka on ihan muuta lankaa, en edes muista mikä lanka tuo oli. Oli ilman vyötettä... nyt minulla on lilat puikoilla ja seuraavaksi ajattelin ne siniset...sitä punaista lankaa pitää hankkia seuraavaksi... eli suunnitelmia on..mutta onneksi on noita yövuorojakin.

Olen myös tehnyt aina välillä noita heksagonejakin...mutta ne tuntuu edistyvän niin kamalan hitaasti. Mutta se pitää vain itselle takoa mieleen, että siinä on niin paljon sitä näpräämistä ja monta vaihetta...mutta kun ei tahdo aina muistaa ja malttaa....senkin iäisyysprojekti! Kaikkeen se ihminen alkaakin ;o)

Tänään ajattelin kuitenkin saada neulepaitani hyvälle mallille. Kauluksen olen siitä purkanut jo kahteen kertaan, jos se nyt sitten jo alkaisi onnistumaan...

7 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Sinulle minun piti tänään kommentoidakin :))
Oikein paljon onnea nimipäiväsi johdosta !

Kauniita sukkia olet tehnyt ja muutenkin ahkeroinut !

Irma kirjoitti...

Onnea täältäkin!
Kauniita maisemakuvia! Minäkin tykkään syksystä ja juuri sen raikkauden takia, satoi tai paistoi.

Minäkin tykkään noista kukkaketo-väreistä, niistä saa kauniita sukkia!

Ahkerana olet ollut! Mukavia syyspäiviä sinulle!

sirimi kirjoitti...

Oli varmasti mukava vaellella noin ihanissa maisemissa.
Nättejä sukkia :)

Irma kirjoitti...

Ihastuttavia maisemakuvia samoin kuin terassikuvasikin:)
Heksagonien kanssa olet ollut ahkera, en kyllä millään jaksaisi tehdä niitä, eikös ne ole ihan käsinompelua:)

Paula Kristiina kirjoitti...

Kauniita maisemia! Noista nalle langoista tulee kyllä kauniita sukkia:D

Anonyymi kirjoitti...

Kerrotko vähän tuosta heksagonin tekniikasta. Ovat minulle uusi asia, mutta niin kauniita, jotta haluaisin kokeilla.

Pirjo

Sulotar kirjoitti...

Tuo hegsakoni on yksi tilkkutyömuoto. kangaspala harsitaan ensin tuon paperisen mallineen päälle. sitten ne pienet palaset aletaan ompelemaan käsin kiinni toisiinsa. niistä voi tehdä pieniä kukkasia , tai sekasikön kuvan tai jotain isompia ympyräkuvioita...vain mielikuvitus on rajana. Oikein mukaansa tempaavaa, mutta todella aikaa vievää puuhaa jos tekee jotain isompaa työtä. Kokeile!