maanantai 20. lokakuuta 2008

Neulontaa ja virkkausta pitkästä aikaa

Kylläpäs aika vierii... mutta nyt on sitten jouluvalmistelut aloitettu. Ensimäisen joulupukin konttiin menevän paketin olen saanut nyt valmiiksi. Neuloin Stepistä äidilleni sukat. On se vain niin mukavaa lankaa neuloa, ettei juuri muuta lankaa edes haluta ottaa käsiin.


Olen myös virkannut kaverilleni Ester- kassinkin. Tänään sain sekin vietyä hänelle, kun kävin kynttiläillassa. Kyllä oli kauniita ja ihanalle tuoksuvia kynttilöitä, mutta kyllä oli minun kukkarolleni liian kalliita. En kertakaikkiaan raski laittaa kynttilöihin kymppejä rahaa, niitä kun kuitenkin saa halvemmallakin ja ihan yhtä nättejä. Ja miekin niitä kyllä poltan paljon näin syksystä pitkälle kevääseen.Olen myös käynyt edellisellä viikolla Oulussa käsityömessuilla. Jotain kivaa jäi sieltä minun mukaan. Ostin bunka-kirjonta setin, sellaisen aloituspakkauksen. Siinä oli kuvana syreeni. Hetihän se piti sitäkin kokeilla, kaikki kukat tein samana iltana. Ihan piti itseä toppuutella, että jää jotain toisellekkin kerralle. Lehti kuviot olen sitten jättänyt vielä tekemättä. Kuvan laitan vasta sitten kun olen sen saanut valmiiksi.

Lähipäivien suunnitelmissa on kyllä vaikka minkälaisia käsitöitä, kun minulla on nyt syyslomaa tämä viikko ja olen pyhittänyt tämän viikon täysin itselleni. Teen vain käsitöitä ja haen uusia työpaikkoja ja puuhastelen vain kaikkea kivaa. En ota mistään siivouksista tai sellaisista jokapäiväisistä askareista mitään ressinpoikasta. Teen just sitä mitä haluttaa ja mikä hyvältä tuntuu.

"Tilauksia" olisi parit ristipistotyöt, muutamat villasukat, sekä monen monta joulupukin konttiin menevää juttua, josta ei juurikaan puhuta nyt. Joskus sitten ensi vuonna.

Olen myös tehnyt yhdet huovutettavat tossut itselleni, pitäisi vain ommella saumat kiinni ja nakata ne pyykkikoneeseen. Mutta sitten kyllä ajattelin, että jos siitä loppulangasta tulisi myös jotain kivaa joulua varten niin enpäs sitten vieläl pesekkään. ... Tai sitten joku päivä vain nakkaan ne muiden pyykkien joukkoon.

Mutta mielessä on vaikka mitä kivaa puuhaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hih, tiedän tunteen kun uusi käsityö vie mennessään...ja varsinki kun niitä on monta jonossa odottamassa ;) Ihanaa lomaa sinulle!! Mie alotan omani vasta huomisen työpäivän jälkeen.

Unknown kirjoitti...

Joo vietä oikein rattoisa syysloma. Mie koitan täällä töissä ahkeroida.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommentista. minä aivan ahmin katsella joutsenien touhuja.Ei tuossa kyllä kovin lähelle pääse,mutta dikikamera on tosi hyvä. Sukissa ihanat värit ja kassi..kaunis. Olen itsekki käynyt kynttiläilloissa,mutta eivät ole minunkaan kukkarolle sopivat ne hinnat =)