lauantai 26. heinäkuuta 2008

Polkuompelukoneita

Tässä muutamia kuvia polkuompelukone kokoelmastamme. Varastossa näiden lisäksi kolme Tikkakosken konetta ja yksi Husqvarna 12 sähkökone. Husqvarna ja kaksi Tikkakoskea toimivia koneita. Yksi Tikkakoski varaosakoneena.
Singer 15K vm. 1938. Valmistuspaikka Clydebank Skotlanti. maalauksena Memphis sfinks.


Singer 66K vm. 1937. Valmistuspaikka Clydebank Skotlanti. Maalauksena Lotus Egyptian.Singer 28-1 vm 1894. Maalauksena Ottoman carnation. Valmistettu USA:ssa.


Husqvarna CB-N. Vuosimalli ei tiedossa. Todennäköisesti 1940-luvulta.


Singer 128-23 vm. 1946. Toimiva sähkökone. Valmistuspaikka Elizabeth, New Jersey, USA.


Veritas-B 1930-luvun puolivälistä. Valmistaja Clemens-Muller, Saksa. Kone hankittu alunperin Ruotsista.


Singer 66-1. Valmistettu Wittwnbergissä Saksassa. Tarkkaa vuosimallia ei voi selvittää, koska tehtaan arkistot tuhoutuneet toisessa maailmansodassa. Kone on todennäköisesti valmistettu 1907-1925.


Husqvarna 12, 1950 luvultaKöhler 13/0408. Valmistettu Altenburgissa Saksassa 1950-luvulla.Alkuperäinen öljypullo ja varusterasia vuodelta 1938. Öljypullo on Clydebankin tehtaan mallistoa.


Singerin jalustan muotoilua.Veritaksen jalustan muotoilua. Jalustassa kirjaimet HS tarkoittavat koneen ruotsalaista jälleenmyyjää/maahantuojaa Tukholmassa toiminutta H. Sackmanns AB:tä.Husqvarnan jalustan muotoilua.8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai sie keräiletki polkuompelukoneita!! Hienoja! Ja kiitos kivasta illasta :)

Lennu kirjoitti...

Oi ihania ompelukoneita! Tervehdys täältä etelämpää Oulun seudulta, Tuulan blogin kautta löysin blogisi :)

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia koneita :) Tuulan blogin kautta minäkin tulin...

Anonyymi kirjoitti...

milla taitaa olla samanlainen husgvarna, sain juuri äidiltä, se on hänen äidin vanha.
Äitini on kunnostanut sen, kuvia täällä

http://www.geocities.com/kasils/

Anonyymi kirjoitti...

Oi että nuo koneet on sitten ihania. Minä olen kauan halunnut itselle tuollaista. Ihan vaikka koristeeksi. Mutta sitten vasta kun saa lisää tilaa lasten lennettyä pesästä.

Iibu Biibu kirjoitti...

Hei,
eksyin tänne ja takapakkina katselin blogiasi. Sinullakin taitaa olla " Levottomat kädet " niin saman oloista kuin minullakin , milloin sukkaa, virkkausta, ristipistojakin olen yrittänyt mutta liian hitaita valmistaa, tuunausta sun muutta. sinuthan täytyy laittaa seurantaan
Mukavaa puuhakasta joulun odotusta
terkuin Iibu Biibu

Anonyymi kirjoitti...

Hei!!
Eksyin onnekseni sivuillesi! ja olipas hienoja ompelukoneita. Mulla on työn alla samanlainen vanha singer kuin kuvissasi : (Singer 66-1. Valmistettu Wittwnbergissä Saksassa. Tarkkaa vuosimallia ei voi selvittää, koska tehtaan arkistot tuhoutuneet toisessa maailmansodassa. Kone on todennäköisesti valmistettu 1907-1925. ) ja kysyisin neuvoja. jalan jo kunnostin ja hyvä tuli mutta miten käsittelit pöytälevyn?? En ole kovinkaan kokenut, mutta haluaisin kokeille itse myös pöytäosan kunnostamista. Terveisin Riikka

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Polkuompelukoneilla on kuulemma ihan oma sivusto, jossa on mm. ohjeet nahrahihnan kunnostukseen ym. Tiedätkö tästä sivusta?