keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Viimeinen lomaviikko...

...on menossa jo hyvää vauhtia. Kyllä vain voisi jatkaa vaikka toisen mokoman tähän perään. Mutta kaikki hyvä kai loppuu aikanaan.
Tässä toissapäivänä tuli mieleen, jopa jo syksy. Se ihana illan pimeys, ilman raikkaus ja kynttilöiden polttaminen :o). Minä tykkään, että on kaikki ne neljä vuoden aikaa ja kaikki vielä selvästi. Jotenkin sitä aina alkaa jossain vaiheessa odottamaan seuraavaa vuoden vaihdetta. On se niin jännää kumminkin. Ja ehkä sen vuoksi nämä vuodet meneekin niin nopeasti.

Muutenkin viikot vierii kamalaa vauhtia.
Arvatkaas missä on viimepäivät menny?.... tässä...


Olen viimepäivinä pakastanut mansikat talvea varten ja keitellyt raparperit mehuksi. Niinpä häätyi ostaa pakaste pulloja kaupasta lisää.
Tuli kyllä tosi hyvää mehua raparpereistä ja siihen kun lisäsin joukkoon nuo pienet riepu mansikat :o)...nam, nam...mutta nyt ihmettelen sitä, että kun alkaa olla nyt jo taas pakaste täynnä ja sadon korjuu loppupeleissä vasta alussa, niin ..........mihin saan ne kaikki mahdutettua taas??? Viime talvena ei pakasteen antimet paljon kuluneet, kun pojat oli armeijassa.... Ehkä ei tänä vuonna kannatte niin paljoa sinne edes ajatella laittavansa.

Käsitöissä olen ahkeroinut "sinnillä " yhden kauan kesken olleen ristipistotyön. En tiedä, miksi se on aina jäänyt vain tuonne laatikon pohjalle odottamaan aikaa parempaa. Nyt sitten päätin tehdä sen todellakin sinnillä. Muutaman päivän istuin tiukasti peffa tuolissa ja pistelin mökillä sen loppuun.

Pitää jossain vaiheessa se viedä kehystämöön. Minulla taitaa olla laatikossa toinenkin työ joka kaipaa kehystämistä...pitääneekin vähän katsastaa sinne laatikkoon ennen kuin lähtee kaupunkiasioille.

Sitten tässä eilen illalla mietin, että missä se on nämä illat menny. On tunne taas, ettei ole saanut oikein mitään aikaseksi...mutta sitten hokasin, että olenhan minä illat istunut neula ja lanka kädessä ja ommellut käsin.... mutta kun se on niin näkymätöntä hommaa. Astiassa palaset näyttävät todella runsaalta ja sitä kuvittelee, että on todella ison työn ainekset jo kasassa. Mutta totuus tulee esille, kun niitä sitten alkaakin kasaamaan hieman isommaksi palaksi....

Näitä olen siis pistellyt. Laatikossa palasia näytti olevan tosi ruhtinaallisesti.... heh heh ...eikä niitä sitten loppupelissä ollut tämän enempää. No nyt teen sitten vain lisää monen monta iltaa vielä. Tässä kuvassa nämä palaset ovat vain nuppiskoilla kiinni tyröksissä, ei siis missään järjestyksessä... minulla on iiiisssoooo haave näistä :o)... haluaisin tehdä näistä joskus sängynpeiton tai torkkupeiton, mutta................... saa nähdä ?????
Yksi kuuskulmio on n. 3cm halkasijaltaan, eli aika kauan saa näitä siihen haaveeseen pakertaa.
Nyt vielä kun pistin neulalla oikein makeasti tuohon kynnen alle kerran ja kynnen sivuun kerran, niin on keskisormi aikalailla arkana. Sitä kun ei osaa tuota sormustinta oikein käyttää, että suojaisi sormiaan.

Tälläisiä juttuja tällä kertaa :o)

10 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Kyllä on ihania tarkkuuttaa vaativia käsitöitä! Ristipistotyökin niin kaunis!

Anneli kirjoitti...

Ahkerana olet taas ollut. Säilöntää täälläkin päässä harrastettu. keitin 10 l kattilallisen kuningatarhilloa. Justiin sain purkitettua.

Kaunis tuo pistelytyö.
Kehykset vaan ja seinälle.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Eikö olekin ihmeellistä, miten paljon menee aikaa pienimmänkin ristipistotyön tekemiseen?! Se se vasta näkymätöntä työtä onkin! Itselläni ne jäävät kaiken lisäksi kehystämättä, eli niitä ei valmistumisen jälkeen yleensä edes näe kukaan. Pitäisi ottaa susta esimerkkiä ja kehystää/kehystyttää ainakin ne kauneimmat.

Anonyymi kirjoitti...

Todella hieno pistely sinulla. Tuohon hexagonien käsinompeluun ei minun hermoni riittäisi, tsemppiä sinulle, että saat peiton aikaiseksi :) Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

Miia kirjoitti...

Upeita töitä sinulla! Erittäin kaunis ristipistotaulu :) Kehykset vain vielä ja sitten seinälle kunniapaikalle. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

sirimi kirjoitti...

Kaunis tuo pistelemäsi ristipistotyö! Kaunis on kyllä tuo tilkkutyön aloituskin. Noin pieniä palasia ja vielä käsin, joten vie kyllä aikaa.
Nappi Kikka on muuttanut Oulussa taas uuteen paikkaan. Letkunpuiston kioskin takana toisella puolen katua se nykyään on. Kysyin Sinooperista, josta osasivat neuvoa. Osoitetta en muistanut sinulle katsoa. Kannattaa kyllä käydä Nappi Kikassa Oulun reissulla. Paljon ihania tarvikkeita, myös lankoja jos niitä tarvitset. Vieläpä erittäin mukavat myyjät. :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Olet kyllä ahkera. Ihana tuo ristipistotyösi

Annelih kirjoitti...

Minä olen myös huomannut, yhdessä kellossa saman ongelman. Varmaan tuo kosteus vaikuttaa.
Voisiko sinne taakse laittaa pahvin tukemaan ??

Tuta kirjoitti...

Kauniita töitä.. varsinkin tuo ristipistotyö on ihastuttava:)

sirimi kirjoitti...

Hei! Nyt on blogissani kuvia kangaspuista, joissa loimi on paikoillaan. Mainitsit kommentissasi, että haluaisit nähdä kudontavalmiina. On niin ihanaa puuhaa tuo kutominen, että ei meinaa millään malttaa pitää edes taukoja. :D